Manges baktankar

Hej Allihopa!
Denna frasen kläckte Anna Anka ur sig då hon hoppade av bussen i filmen Dum och Dummare eller Dumb & Dumber som den heter i original. Ni undrar säkert varför jag skriver om detta och just den frasen? Jag kan berätta att just den frasen används flitigt på Snusfabriken, mest av Henrik och Aimo. Varför? Det kan jag och vill framförallt bara sia om. Denna blogg är en av flera (förhoppningsvis) kommande bloggar om mig och mitt liv. Kommentera gärna om vad ni varit med om och berätta lite om dig själv. Välkomna till Manges baktankar.

Inledning

Ni undrar ju säkert, med all rätt, vad detta har med snus, Snusfabriken och Tobakskemi att göra? Vad jag kan säga att vara med i en film, eller flera innebär att man blir igenkänd, på gott och ont. Av någon anledning har jag alltid fått spela “badguy”, kan inte förstå varför. I “Kommisarie Vinter” var jag en typ som handlade med vapen, i “Wallander” fick jag vara en relativt normal person.

Filmen

I “Mia och Klara” var jag den grabben som såg värst ut och fick vara den jag var. Mia och Klara var nog det absolut roligaste jag varit med i, Mia Skäringer är rolig på scen och TV, men ännu roligare i verkligheten. Hela filmteamet och alla andra inblandade vände sig av skratt emellanåt.

Vilka är vi

Låter kaxigt, men jag minns inte allt jag varit med i, det kan vara för att min ålder överstiger 50 år. Jo, det var det jag skulle komma till, att bli igenkänd. I filmens värld är man en karaktär, så även i det verkliga livet, vi är en karaktär och en spelpjäs. Har du varit med och visat ditt nylle i någon form av media, då vet du att man blir igenkänd. Vi på Snusfabriken och Tobakskemi blir igenkända och påpassade, på gott och ont.

Manges baktankar

En del av oss som jobbar på Snusfabriken och Tobakskemi är aktiva och sociala på diverse olika medier, men det innebär inte att vi jobbar eller är i tjänst 24/7, vi har ett privatliv också. Med detta vill jag ha sagt att svarar jag inte på messenger på snusrelaterade frågor så innebär det inte att jag ignorerar dig, det handlar om att jag vill ha fritt. Jobb eller produktfrågor ställer man till Snusfabriken eller Tobakskemi, via email eller ett samtal. Kontaktuppgifter hittar du på respektive webbshop. Vi jobbar mer än vad vi skall och det tar inte så lång tid innan du får svar via mail eller Facebook, inte privat via PM, SMS, eller samtal.

Tänk på detta om vi inte svarar er, vi vill, men kan inte alltid.

Känd eller ej

Många vet vem jag är, men flera miljoner har inte aning om det. Jag är lite som Anna Anka, statist, författare och annat. Fast författare kallar jag mig inte själv, ej heller statist. Att skriva böcker, kokböcker i mitt fall var mest en kul grej och att vara statist var för att det var kul och gav en slant i den nyinköpta plånboken.

Musikalen

En rolig film och roll, var som “den tatuerade mannen” i filmen (musikalen Sound of Noise). Många tagningar och skratt var det. Fick till och med en plats i rollistan, det kändes så där skall jag erkänna. Har ni tid att kolla in filmen så gör det, den fick pris för bästa ljud och musik år 2010, har jag för mig.

Böckerna

Böckerna var mest en rolig grej för mitt välbefinnande. När jag reste i mitt jobb och inte kunde baka snus, då blev skrivandet ett substitut för det hejdlösa drickandet som är väldigt vanligt när man reser i jobbet. Jag föredrog att sitta på hotellrummet med min laptop och skriva ner vad, bland annat min mor lärt mig. Så varför inte publicera det? Är detta Manges baktankar?

Rollistan på filmen “Sound of Noise“. Ja, jag är stolt att ha fått de chanser jag fått i livet, den största chansen har jag nu, det är att ge, det jag kan till Snusfabriken och Tobakskemi.

Böckerna jag skrivit handla inte om snus, dock om kokkonst, vilket man har med sig när man bakar snus. Precis som i matlagning så använder man smaksättning, det har jag överfört mycket till snusbaket. Värme, hygien och hantering av snus fungerar ungefär likadant som mat.
Är du intresserad av mina böcker och den kokkonsten som JAG delar med mig av, då hittar du mina böcker här:
Mange B Bauer – Adlibris

Bok nummer 1. Same same, but different är en enkel kokbok som vill göra dig till kung i köket, i alla fall med en del av recepten… Det kommer mer, tro det eller ej! Same same är skriven så att en totalt tappad människa i köket skall kunna laga till en god måltid.

Min andra bok. I´ll take the same. Matlagning i all ära! Mat skall vara kul, mat skall vara lätt, men mat skall vara god och enkel att laga! Lägger man ihop alla dessa, då använder man min kokbok, mat på ett enkelt vis, eller helt enkelt, mat på mitt vis!

Manges baktankar och Avslut

Den kommande sommaren 2020, har jag för avsikt att bygga lite nytt. Har fått lite idér runt det här med ekologiskt odlad tobak. Har ritat lite i vinter och kommer att överföra dessa ritningar till verklighet. Att baka sin ekologiskt odlade snus på ett ekologiskt vis hade väl varit kanon? Mer om detta längre fram.

Nu tackar jag för mig i denna blogg och hoppas ni haft en intressant läsning. Det blev mer en presentation av mig och av vad jag har gjort i mitt tidigare liv. Jag ser det som att allt har en mening och man kan knyta ihop allt. Film, mat, snus, på ett eller annat vis. Livet är en utmaning och vi är spelpjäser, glöm inte det.

//Mange B

Bästsäljare på Tobakskemi.se

Viktigt meddelande

Glöm inte att det kommer nyhetsbrev från Snusfabriken.com och Tobakskemi.se 1 gång per vecka, ibland oftare.

7 kommentarer för “Manges baktankar

 • Björn Lette

  Vafan Mange! Vi har ju snackat en del över Messenger sista tiden och jag trodde att jag börjat känna dig en smula. Så kommer det här!? Filmstjärna och musikalartist och grejer? Vi måste fan snacka mer 🙂

  Och kul som fan att du skriver också, både här och där!

  Svara
 • Lena Gidlöf

  Jättekul! Och intressant – jag hade ingen aning om att du har varit med i en massa filmer. Vad är det du INTE kan, Herr Kemist? Jag har bara varit med i EN film, Ingmar Bergmans Fanny och Alexander, men där var jag å andra sidan med två gånger

  Svara
  • Magnus Bauer

   Tack Lena. Nej, hur kan du veta det ;-). Det är bara små statistroller, ibland så små att man knappt ser mig om man nyser samtidigt som jag är med. Så var det i Kommissarie Winter, lite mer i andra. Det är mycket jag inte kan eller varit med om, men livet är fullt av utmaningar och jag älskar dessa. Din merit slår större kan jag säga, att vara med i en av de storas filmer är stort. Nu måste jag se den filmen igen, eventuellt 2 gånger så jag ser dig båda gångerna ;-).

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *