Att våga ett dosbyte!

Ja, det är inte självklart för mig, det här med att byta dosor med varandra. Jo, det är lättare nuförtiden men… vem skulle vilja byta en dosa med mig? Tänk om de inte gillart?! Tänk om de skriver något dåligt om mitt snus, på fejjan?!

Dessa frågor och oroande tankar fanns hos mig förut, det som ändrats är just det att jag har vågat skicka iväg dosor och bytt med de som velat göra det. Då märkte jag att det inte är något som helst att oroa sig för, egentligen. Ni som är med i och tar del av fejjangrupperna vi delar ihop (KS/TK bland andra) vet nog vad jag menar. Vi hjälps åt i frågor om det mesta rörande det vi allihopa älskar, snuset och dess tillverkning. Detta på ett snällt och godtyckligt sätt men även erkännande och familjärt, nästan varmt, faktiskt. Vi stöttar varandras kreationer samtidigt som vi alla är med och ger inspo till nästa snus vi kommer baka och smaka. Just för att man fick prova det som någon annan har under läppen, fantastiskt!

Dosbytes kulturen, som jag väljer att kalla den har jag, under de år jag följt med i de olika sociala medieflöden som numera finns om vårt snus, uppmärksammat och oftast bävat inför, men varför det egentligen? Mitt snus är ju ändå just det, mitt snus. Det som jag gjort/smaksatt och därför ska passa min läpp och det jag är sugen på just nu. Något jag också kände att vår eminente kemist med stort K, MangeB beskriver :

“När jag bytte dosor med andra så skrev jag alltid: “Jag vill hellre ha ett ärligt svar om det är gott eller smakar skit. Smakar det gott skriv det, då vet jag, smakar det skit, skriv det också, då vet jag att jag kan göra det bättre och eventuellt ändra på något som är förkastligt. Jag tar hellre en svidande sanning än en förskönande lögn, det vinner jag inget på.” Ärlighet vinner alla på, du, jag och alla andra som gör något för andra” – MangeBadBoi

För självsäkra människor kanske detta till och med kan räknas som ett intet problem men icke sa Nicke, bokstavligt talat då jag faktiskt heter Niklas!

Så skit i vad andra tycker, tycker jag. Skicka iväg någon dosa eller två, om någon frågar. Vad har du att förlora? Den feedback du får gynnar dig och ditt bakande. Det är vi alla som vinner på detta och vår dosbytarkultur berikas och blir större.

Men hörrni, be mig inte om fler dosor denna månad, jag har inte råd o skicka fler! Ha ha ha!

 

 

 

7 kommentarer för “Myrtens Kåseri

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *