Påsksnusbak 2020

Välkomna, Kemister och Kungssnusare!

I denna blogg vill jag dela med mig av mitt årliga Påsksnusbak 2020, läs eller surfa in i shoppen vet ja. Nu kör vi.

Då var denna skumme Snusfabriksarbetare igång med årets påsksnusbak, Påsksnus 2020, med smak av träkors och rosenträ. Vilken snussats jag använt kan jag inte gå in på, då det är typ “Blandade slattar” av många olika i förekommande sortiment, självklart är det endast Kungssnus tobak!
Det blir ett traditionsenligt ugnsbakat snus, det är det bästa enligt mig, men tryckkokare är nästan lika bra. Tryckkokare kör man som bekant en fjärdedel av tiden mot ugn. Jämför man 1 styck Medusa i ugn och 1 Medusa i tryckkokare skiljer sig inte extremt mycket. Fördelen med tryckkokare är att det blir lite lättare att få till konsistensen, men det har sin charm att snurra satsen i assistenten också.
På tal om tryckkokare, så har vi tyvärr slut på lager på våra Tryckkokare Tefal Secure 5 Neo. Dessa kommer in igen, var så säkra. Mitt tips är att sätta upp er på “Väntelistan“, då får ni ett mail så fort dessa kommer in igen.
Jag nämnde att det har sin charm att snurra snus i assistenten. Jag fick förmånen att köpa en lite större assistent för ett par år sedan av en Kungssnusare. Nu har jag äntligen renoverat och fixat till den, den skall testas så fort dessa satser är klara för omgång 2, det vill säga när det är dags för Natriumkarbonat, glycerin och propylenglykol.
Björn-Varimixer

Först måste man kolla så att allt finns under huven, samt att det fungerar som det skall.

Färgskrapning

Efter en allmän kontroll så skall det skrapas färg, inte favorit jobbet, men vad gör man när man inte har tillgång till bläster?

Nåja, jag tänkte att jag kunde visa min lilla maskin som jag har renoverat och fixat till i presentabelt skick, det är en Bjørn Varimixer från Danmark. Kapaciteten är max 15kilo/gryta, det följde med 3 styck såna. Detta är perfekt om man bakar mycket, det gör jag dessvärre inte, men skönt att kunna köra ett par satser på samma gång i alla fall. Om Bjørn Varimixer hittade jag följande på nätet:

“1915 grundade en ung dansk mekaniker vid namn Palle Hoff Wodschow verksamheten som skulle komma att bli världsberömd för att vara “Stark som en Björn”. Fokus var då på degblandare för professionella användare, och det är samma koncept som gäller än idag. Blandare som representerar styrkan och kompetensen som härrör från denna specialisering. Björnen fortsätter att användas som varumärke och symbol i över 100 års danskt hantverk, kvalitet och banbrytande design och funktion.”

Självklart testade jag Varimixern innan jag drog igång för fullt, så glad jag blev när den snurrade på som den skulle.

Första penseldraget gjordes, rostskydd först av allt, fast det var aluminium, tycker färgen fäster bättre och håller dessutom.

Grundmålningen klar, det var ett jäkla målande, täckte dåligt.

Jag måste erkänna att jag är nöjd med resultatet. Självklart skall Medusa vara med och täcka ett fult hål så länge.

Uppdraget, renovering av Bjørn Varimixer är härmed slutfört. Nu är ju såklart frågan, vad blir det nästa gång?

Så imorgon någon gång, efter 21.00 så skall denna Bjørn Varimixer premiärtestas av mig, spännande värre. När denna testas så blir det iblandning av Natriumkarbonat, glycerin och propylenglykol. Jag smaksätter alltid mitt snus efter 5 – 7 dagars lagring, det tycker jag blir bättre. Jag saknar tiden då jag hade tid att att stå i snuseriet och testa alla möjliga och omöjliga smaksättningar, men den tiden kommer med all säkerhet igen. När jag tar fram något nytt så köper jag mina essenser på Tobakskemi.se och snussatserna köper jag på Snusfabriken.com

Nu är det dags att kolla om temperaturen har stabiliserats på de 90 grader som jag vill ha det, är det så, så kan jag fortsätta med veckans nyhetsbrev.

Jag tackar för att ni tog er tid att läsa och önskar er alla

en riktigt God Påsk 2020

//Mange B

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *